Malezya medyası: Kayıp uçak bilinmeyen bir yere iniş yaptı

Kula Lumpur’dan 8 Mart'tan Pekin’e giderken, 227 yolcusuyla radardan kaybolan ve bir daha haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı kayıp uçakla ilgili yeni iddia ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Malezya medyası: Kayıp uçak bilinmeyen bir yere iniş yaptı

Kula Lumpur’dan 8 Mart'tan Pekin’e giderken, 227 yolcusuyla radardan kaybolan ve bir daha haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı kayıp uçakla ilgili yeni iddia ortaya atıldı.
Malezya medyası, şu ana kadar söz konusu uçağın enkazının tüm aramalara rağmen bulunamadığına dikkat çekerek, kayıp uçağın bilinmeyen bir yere güvenli şekilde iniş yapmış olabileceğini ileri sürdü. Daha önce de Rus medyası, uçağın kaçırılarak, Afganistan-Pakistan sınırındaki bir bölgede yerin altında tutulduğunu iddia etmişti.

Malezya'da yayınlanan The New Strait Times gazetesinin, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, uçağın bir yere inmiş olması imkansız değil çünkü, uçağa ait hiçbir parça bulunamadı. Aynı kaynak, 20 ülkenin aradığı uçağı tek bir ülkenin saklamasının abes olduğunu da söyledi.
Gazetenin haberinde, uçağın okyanusa düşmediği de iddia edildi. Buna gerekçe olarak ise çok sayıda ülkenin tüm aramalarına rağmen uçağın enkazına ulaşılamamış olması gösterildi.

-ARAMA ÇALIŞMALARINDA YİNE SONUÇ YOK-
Kayıp uçağı arama çalışmaları, bugün de 10 uçak ve 12 gemi tarafından sürdürüldü. Uçağın düştüğü sanılan Hint Okyanusu’nun güneyinde, Avustralya’nın batısında bulunan Perth şehrinin 855 kilometre kuzeybatısında belirlenen 37 bin 948 kilometrekarelik deniz sahasını taranıyor.
Kayıp uçağı arama görevini sürdüren Bluefin-21 adlı robot denizaltı ise 10. arama görevinden de eli boş döndü. Bluefin-21'in, belirlenen deniz sahasının 4 bin 500 metre altındaki yüzde 80’lik bölümü aradığı ve net bir şey bulamadığı,aynı yerdeki çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağı ifade edildi.
Avustralya Başbakanı Tony Abbott, başkent Canberra'da yaptığı açıklamada, uçağın indiğine dair hiçbir bilgi olmadığını belirterek, "Uzmanlarımız uçağın Hint Okyanusu'nda bir yere düştüğünü söylüyor ve yaklaşık 700 kilometre uzunluğunda, 80 kilometre genişliğinde muhtemel düşüş bölgesini belirledik'' diye konuştu.
Avustralyalı yetkililer, bugün, tanımlanamayan bir cisim bulduklarını ancak bu cismin kayıp uçağa ait olma ihtimalinin uzak olduğunu da belirtti.
Öte yandan, Malezya hükümetinin, kayıp uçakta bulunanların ölüm sertifikalarını hazırlayıp, yakınlarına vermeyi planladığı kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar