Malala kaçırılan kızlara destek için Nijerya’da

Pakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzai, Boko Haram terör örgütü tarafından kaçırılan 200’den fazla kız öğrenciye destek için gittiği Nijerya’da, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ile görüştü. Ülkesinde kız çocuklarının...

Google Haberlere Abone ol
Malala kaçırılan kızlara destek için Nijerya’da

Pakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzai, Boko Haram terör örgütü tarafından kaçırılan 200’den fazla kız öğrenciye destek için gittiği Nijerya’da, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ile görüştü.

Ülkesinde kız çocuklarının okula gitmesini savunduğu için Taliban tarafından başından vurulan Yusufzai, tüm dünyada kızların eğitim hakkının sembolü haline geldi.

Başkent Abuja’da gerçekleşen görüşmede Yusufzai, Nijeryalı Devlet Başkanı'ndan kaçırılan kızların ailelerini ziyaret etmesini istedi.

Nijerya hükumeti kaçırılan kızların bulunması ile ilgili yeterli çabayı göstermediği gerekçesiyle ilk günden beri sert bir şekilde eleştiriliyor.

Pazar günü ise kaçırılan kız öğrencilerin aileleriyle bir araya gelen Malala Yusufzai, kardeşi olarak gördüğünü ifade ettiği kızlar serbest bırakılana kadar, onların sesi olacağını söyledi. Yusufzai, kızların güvenli bir şekilde geri dönüp, eğitimlerine devam etmeleri için "Aktif olarak ‘Kızlarımızı geri getirin’ kampanyasında yer alacağım.” şeklinde konuştu.

#BringBackOurGirls (Kızlarımızı geri getirin) etiketiyle Twitter üzerinden yürütülen kampanyaya Michelle Obama ve Angelina Jolie gibi isimler de destek olmuştu.

CİHAN

Yorumlar