Mahkeme Kararı ile Yasaklandı

Almanya’da medya üzerinden genç kızlara cinsel tacizde bulunan 21 yaşındaki sapığa mahkeme 6 ay Facebook ve Whatsapp’a girmeme cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme Kararı ile Yasaklandı

Mahkeme, gencin bu süre içerisinde gizlice Facebook’a girmesi durumunda iki yıl gençlik cezasına mahkum edilmesine de hükmetti. 
Sapık, kızlara Facebook ve Whatsapp üzerinden çıplak resimlerini göndermeleri konusunda şantaj yaptığı ve bu resimleri internet üzerinden yaydığı gerekçesiyle yargıç karşısına çıkarıldı. 
2011 yılından beri Facebook kullanan M.T.'nin daha önce de 6 genç kıza karşı bu tür eylemler yaptığı gerekçesiyle ihtar aldığı belirtildi. 
Son olarak 17 yaşındaki bir kızı tehdit edip, kamera karşısında kendi kendine tatmine zorlayan sapık, çekim yapıp görüntüleri internette yayınladı. Yayınlanan görüntülerin yaşadığı kasabada kendisini tanıyan herkes tarafından görülmesinden sonra psikolojik bunalıma giren genç kızın ailesinin şikayeti üzerine sapık yakayı ele verdi. 
Sapığın diğer bir olayda bir genç kızın çıplak resimlerinin üzerine gamalı haç çizip, yabancı düşmanı içerikli yazılarla internette yayınladığı saptandı.
Sapık, olayda zarar gören kızlara bin 500’er Euro tazminat ödeyecek. 

Yorumlar