Mağlup Nazi subayları gizli ordu kurmuş

Almanya’nın II. Dünya Savaşı’nda yenilmesinden sonra Alman subaylarının gizlice teşkilatlandığı ve Sovyetler Birliği’ne karşı 40 bin kişilik gizli bir ordu kurduğu 1949’da tespit edildi. BND arşivlerinde ortaya çıkan bilgilere göre...

Google Haberlere Abone ol
Mağlup Nazi subayları gizli ordu kurmuş

Almanya’nın II. Dünya Savaşı’nda yenilmesinden sonra Alman subaylarının gizlice teşkilatlandığı ve Sovyetler Birliği’ne karşı 40 bin kişilik gizli bir ordu kurduğu 1949’da tespit edildi. BND arşivlerinde ortaya çıkan bilgilere göre dönemin başbakanı Konrad Adenauer olaya göz yumdu.

Almanya’nın II. Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’ne karşı yenilmesinden sonra iki bin kadar Nazi subayının gizlice teşkilatlandığı ve 40 bin kişilik bir ordu kurduğu ortaya çıktı.

Spiegel dergisinin Alman gizli servisi BND belgelerine dayandırdığı haberinde gizli ordunun başında Albert Schnez bulunuyordu. Schnez’in aynı teşkilatlanmayı planlayan SS komutanlarından Otto Skorzeny ile bağlantısının olduğu biliniyordu.

Schnez’in gizli ordusu Alman şirketlerden topladığı bağışlar ve polisten sağladığı silah desteğiyle 1949 yılında teşkilatlandı ve olası bir Sovyet işgaline karşı Almanya’yı “ülke dışında” savunmak için stratejiler geliştirdi.

Gizli Nazi ordusu, bir iç savaş esnasında ayrıca Almanya içinde de komünistlere karşı yapılacak operasyonları planladı.

Resmi ve özel kurumların üst düzey yetkilileriyle temas halinde olan gizli örgütün teşkilatlanma faaliyetlerini bir süre devam ettirdiği belirtildi.

Konudan 1951 yılında dönemin Başbakanı Konrad Adenauer’in haberinin olduğu ancak başbakanın bu teşkilatlanmamın üzerine gitmediği öne sürüldü.

Ancak dergi, Alman eski gizli servisi Gehlen Teşkilatı ve sonrasında BND tarafından izlenen söz konusu gizli ordunun akıbetinin ne olduğuna dair bilgi aktarmadı. CİHAN

Yorumlar