Madenciye tekmeye Çin’den ilginç yorum

Başbakan'ın danışmanı Yusuf Yerkel'in Soma’daki maden faciasını protesto eden bir maden işçisini tekmelemesi Çin medyasında geniş yer buldu.Özellikle sosyal medyada bu harekete ilginç bir yorum getirildi. Çin’in sosyal medyasında birçok...

Google Haberlere Abone ol
Madenciye tekmeye Çin’den ilginç yorum

Başbakan'ın danışmanı Yusuf Yerkel'in Soma’daki maden faciasını protesto eden bir maden işçisini tekmelemesi Çin medyasında geniş yer buldu.

Özellikle sosyal medyada bu harekete ilginç bir yorum getirildi. Çin’in sosyal medyasında birçok Çinli kullanıcı yaşanan bu olayı kınarken, devlet yetkililerinin halka karşı bu şekilde bir tepki göstermesinin yanlış olduğuna dikkat çekildi. En çok dikkat çeken yorum ise, ‘’ Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık görevinden alınan Tayland eski Başbakanı Yinglak Şinavatra'nın böyle bir danışmanı olsaydı kesin görevinde kalırdı." oldu.

-PROTESTO EYLEMLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ-

Çin Haber Ağı’nın internet sitesinde servis edilen fotoğraflarda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere yer verildi. Soma’daki maden kazasının Türkiye tarihindeki en büyük maden kazası olduğu vurgulandı.

Çin medyasında yer alan yorumlarda, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından birinin maden protestocusunu tekmelemesinin çatışmaların daha da büyümesine yol açtığına dikkat çekildi.

Çin medyası ayrıca, Türkiye'de yaşanan maden kazasından memnun olmayan on birlerce işçinin İzmir, Ankara ve İstanbul’da sokaklarda protesto gösterileri düzenlediğini ve polisle çatıştığını yazdı. Haberlerde ayrıca güvenlik ekiplerinin protestoculara biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdiği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar