Maden faciasında hayatını kaybedenler Azerbaycan'da anıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Azerbaycan'da anım programı düzenlendi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun'un ev sahipliğinde elçilik binasında gerçekleştirilen programa Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Maden faciasında hayatını kaybedenler Azerbaycan'da anıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Azerbaycan'da anım programı düzenlendi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun'un ev sahipliğinde elçilik binasında gerçekleştirilen programa Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve elçilik çalışanları katıldı.

Soma'da hayatını kaybeden madenciler için yapılan saygı duruşundan sonra başlayan programının açılış konuşmasını yapan Coşkun, ağır şartlar altında çalışarak alın teriyle geçimini sağlamaya çalışan madencilerin yaşadıkları acıdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Facia dolayısıyla gösterilen desteğe teşekkür eden Coşkun, ''Başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere Azerbaycan'da hem devlet hem de halktan gelen destek ifadeleri, böylesine acıyla yüklü bir anda sığınabileceğimiz bir güç kaynağı olmuştur.''dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Şerifov duygulu anlar yaşadı. Göz yaşlarını tutamayan Şerifov yaşanan acı dolayısıyla bütün Türkiye'ye başsağlığı dilediğini ifade etti.

Türkiye- Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Milletvekili Nizami Caferov da yaptığı konuşmada maden ocağında halen çıkarılmayı bekleyen insanların olduğunu hatırlatarak, içeriden sağ çıkanların olmasını temenni etti. Milletvekili Ganire Paşayeva da ülke olarak Türkiye'nin yanında olduklarını ifade ederek, hayatını kaybeden madenciler ve halen ocaktan çıkarılmayı bekleyen madenciler için dua talebinde bulundu. Paşayeva ''Türkiye için elimizden ne gelirse yanındayız, ancak bugün en büyük desteğimiz dualarımız olacak. İnşallah milletimiz bir kez daha böyle acılar yaşamasın '' dedi.

Anım programının sonunda programa katılan davetliler faciada hayatını kaybeden madencilerin hatırası adına açılan deftere duygularını yazdı.

CİHAN

Yorumlar