Made in Filistin

Filistinli Nidal el-Kurnuz, Batı Şeria'da kurduğu küçük atölyesinde ürettimine başladığı sinema ekipmanlarını "Made in Palestine" etiketiyle dünyanın dört köşesine satmayı hayal ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Made in Filistin
 El-Halil Üniversitesi'nde basın yayın eğitimi alan ve bugüne kadar pekçok belgesel çeken Kurnuz, Filistinin dar sokaklarındaki küçük atölyesinde kısıtlı imkanlarına rağmen Filistin halkının üretkenliğinin en güzel örneğini gösteriyor.

Kurnuz atölye açma fikrini 5 yıl önce bir belgesel çekiminde ekipman eksikliklerinden dolayı yaşadığı sıkıntıların sonucunda karar verdiğini söylüyor.

Kurnuz, Ürettiği ürünlerin Filistin’in bin elçisinden daha önemli olduğunu ve Filistinin bugünkü durumunu dünyanın dört tarafına anlatabilmek için daha etkin bir yol olduğunu dile getiyor.

Bir yardım kuruluşu olarak 1993'te İngiltere'de kurulan ve 1998'te Filistin'de faaliyete başlayan Abdulmuhsin Kattan Kurumu Kültür ve Sanat Programı Müdürü Mahmud Ebu Heşeş de kuruluş aşamasında gerekli ekipmanların yüksek fiyatla Belçika'dan temin edildiğini ancak bugün Kurnuz'un ürettiği aletleri kullandıklarını kaydetti.  

 

Yorumlar