Madara'da buz saçakları galerisi göz kamaştırıyor

Bulgaristan’ın Şumnu şehrinin Madara köyü çıkışında, ülkenin en önemli sembollerinden biri, Madara Atlısı kaya heykeli bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Madara'da buz saçakları galerisi göz kamaştırıyor

Bulgaristan’ın Şumnu şehrinin Madara köyü çıkışında, ülkenin en önemli sembollerinden biri, Madara Atlısı kaya heykeli bulunuyor. Traklar zamanında yüksek bir kayaya işlenen atlı şekil, yaz aylarında ülkenin dört bir yanından turist çekerken kışın da boş kalmıyor. Korunmuş park içinde bulunan mağaraların yanında bir de sadece kış mevsiminde görülebilen ender buz saçağı galerisi bulunuyor.

Binlerce yıldır suyun kayalara vurmasıyla oluşan kaya çıkıntısı bugün harikulade bir manzara sunuyor. Kayalardan sızan su damlacıklarının donmasıyla oluşan buz saçaklarının büyüklüğü 4 metreye varabiliyor.

Buz saçakları sarkıt veya dikit şeklinde beliriyor. Traklar zamanından beri kullanılan mağaraların yanında buzdan akan suyun ise şifalı olduğuna inanılıyor.

Havaların ısınmasıyla erimenin başladığı ve bazı saçakların koparak yere düştüğü gözleniyor. Parkı ziyaret edenler, saçakların kafalarına düşme riskini göze alarak dahi olsa fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor. Kimileri düşen parçaları kaldırmayı deniyor.

Yaklaşık 100 metre boyunda olan kayalarda oluşan yeşillikler de var. Buzları çevreleyen sarmaşıkların adeta dans ediyor görüntüsü gözleri büyülüyor.
CİHAN

Yorumlar