Macar Müslümanlar, Gül'e Macarca meal hediye etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Macaristan ziyaretini vesile bilen Müslüman Macar gençler, Gül’e Macarca Kur’an-ı Kerim meali hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Macar Müslümanlar, Gül'e Macarca meal hediye etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Macaristan ziyaretini vesile bilen Müslüman Macar gençler, Gül’e Macarca Kur’an-ı Kerim meali hediye etti. Gençler, daha önceki Macarca meallere güvenemedikleri için kendilerinin hazırlanmasına öncülük ettikleri meali Cumhurbaşkanı Gül’e hediye etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti

Halen İstanbul’da öğrenci olan ve sonradan Harun ismini seçen Arlon adındaki Müslüman Macar genç ve beraberindeki arkadaşları Cumhurbaşkanı Gül’ün övgülerini aldı. 2011 Ocak ayında basımını gerçekleştirdikleri Macarca Kur’an-ı Kerim mealini Cumhurbaşkanı Gül’e takdim eden Harun, akıcı bir Türkçe ile Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulundu: ‘‘Daha önce çoğu Oryantalistlerin çevirdiği Kur’an-ı Kerim’ler vardı. Fakat onların iyi niyet ve hüsn-ü niyetle (Macarcaya) çevrildiğinden şüphemiz vardı. Şimdi daha kapsamlı ve inşallah daha sağlam bir meal hazırladık. Bugün de sembolik olarak Sayın Cumhurbaşkanı’na takdim etmek istedik.’’ şeklinde konuştu.

Hediye karşısında Cumhurbaşkanı Gül’ün tepkisinin sorulması üzerine ise Harun, ‘‘Çok sevindi. Müslümanları sahiplendiği çok belli. Aynı şekilde bizden de sahiplenmemizi istedi. Bu zaten Müslüman Macar olarak görevimizdir.’’ dedi.
CİHAN

Yorumlar