Lugansk’da çatışmalar şiddetlendi; 5 ölü, 20 yaralı

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde yerel milis güçleri ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Petro Poroşenko’nun kazanmasının ardından bölgede diyalog sürecinin başlamaması...

Google Haberlere Abone ol
Lugansk’da çatışmalar şiddetlendi; 5 ölü, 20 yaralı

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde yerel milis güçleri ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Petro Poroşenko’nun kazanmasının ardından bölgede diyalog sürecinin başlamaması tansiyonu yükseltiyor.

Ukrayna kaynaklarına göre Lugansk’da meydana gelen çatışmalarda dünden bu yana en az 5 milis gücü yaşamını yitirdi, 13’ü de yaralandı. Çatışmalarda 7 Ukrayna askerinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Sınır bölgesinde bir askeri üssün ele geçirilmesi ile ilgili çatışmalarda jetlerin de havalandığı kaydedildi.

Donetsk ve Lugansk bölgeleri 11 Mayıs’ta yaptıkları referandumla bağımsızlıklarını ilan etmişti. Kiev hükümeti ise bölgede tek taraflı olarak alınan kararları reddederken, federasyon talebinde bulunan yerel milis güçlerine karşı Nisan ortasından bu yana operasyonlarını sürdürüyor.

Bölgede “cezalandırıcı operasyonları” sert bir dille kınayan Moskova, tüm tarafların yer aldığı siyasi diyalog sürecinin başlatılmasını talep ediyor.

CİHAN

Yorumlar