Litvanya'da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Litvanya'da dün yapılan seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, oyların yüzde 46'sını aldı. Grybauskaite, iki hafta sonra yüzde 13,6 oranında oy alan en yakın rakibi Zigmantas Balcytis ile ikinci turda yarışacak.Kırım'ın Rusya'ya...

Google Haberlere Abone ol
Litvanya'da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Litvanya'da dün yapılan seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, oyların yüzde 46'sını aldı. Grybauskaite, iki hafta sonra yüzde 13,6 oranında oy alan en yakın rakibi Zigmantas Balcytis ile ikinci turda yarışacak.

Kırım'ın Rusya'ya katılmasına şiddetle karşı çıkan Dalia Grybauskaite'ye destek son haftalarda hızla yükselmişti. Ukrayna krizinin gölgesinde yapılan seçimlerde halkın en büyük korkusu Rusya işgali.

58 yaşındaki Devlet Başkanı Dalia Grybauskaite, 5 yıl önceki seçimlerde ise yüzde 70 oy ile ilk turda bu koltuğa oturmuştu.

Ukrayna krizinin gölgesinde geçen seçimlere katılım oranı yüzde 52 olarak gerçekleşti. Putin’in Doğu Avrupa’da yayılmacı politikalar izlediğini söyleyen Grybauskaite, başkent Vilnius’ta yaptığı kısa konuşmada sorunların diyalog yoluyla çözümünden yana olduklarını ifade etti.

2008 sonundaki krizden sonra ekonomik olarak sıkıntı yaşayan Litvanya’da Cumhurbaşkanı Grybauskaite, kemer sıkma politikalarını uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.

Ancak 3 milyon 200 bin nüfusa sahip ülkede en büyük endişe Rusya’nın yeniden ülkeyi işgal etme ihtimali. CİHAN

Yorumlar