Le Pen ve Wilders ittifak kurma konusunda anlaştı

Marine Le Pen ve Geert Wilders AP’de grup oluşturmak için ittifak kararı aldı. AB’nin 7 ülkesinden 25 milletvekilinin gerektiği oluşum için halen iki ülkeden aşırı sağ parti arayışı sürüyor.Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Le Pen ve Wilders ittifak kurma konusunda anlaştı

Marine Le Pen ve Geert Wilders AP’de grup oluşturmak için ittifak kararı aldı. AB’nin 7 ülkesinden 25 milletvekilinin gerektiği oluşum için halen iki ülkeden aşırı sağ parti arayışı sürüyor.

Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Fransa’da yüzde 25 oy alarak birinci parti çıkan aşırı sağ Milli Cephe’nin lideri Marine Le Pen, Hollandalı aşırı sağ lider Geert Wilders Özgürlükler Partezi PVV ile ittifak kurma kararı aldı.

Brüksel’de düzenledikleri bir basın toplantısında Le Pen ve Wilders, AP’de grup kurmak için 7 AB üyesi ülkeden 25 milletvekiline ihtiyaç olduğunu belirtti. Bunların beşi ile anlaştıklarını belirten Le Pen geriye sadece 2 ülkeden partilerle ittifak kaldığını duyurdu.

Bu konuda iyimser olduğunu belirten Fransız aşırı sağ lider, Bulgaristan’dan Ataka ve Yunanistan’dan Altın Şafak ile ittifak konusuna ise sıcak bakmadıklarını duyurdu. Alman aşırı sağ parti NPD ile ilgili bir açıklama ise yapmadı.

Aşırı sağcıların AP’de grup kurmaları durumunda dengelerin değişeceği belirtiliyor. AB’li liderler bu konuda duydukları endişeyi gizlemiyor. CİHAN

Yorumlar