Le Pen: Fransa Yahudilerini korumak için benim partim en iyi kalkan

Fransa aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) lideri Marine Le Pen, partisinin Fransa'da yaşayan Yahudiler için en iyi kalkan olduğunu savundu.Haftalık yayınlanan Valeurs Actuelles dergisine konuşan Le Pen, "Ben giderek daha fazla bize yaklaşan...

Google Haberlere Abone ol
Le Pen: Fransa Yahudilerini korumak için benim partim en iyi kalkan

Fransa aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) lideri Marine Le Pen, partisinin Fransa'da yaşayan Yahudiler için en iyi kalkan olduğunu savundu.

Haftalık yayınlanan Valeurs Actuelles dergisine konuşan Le Pen, "Ben giderek daha fazla bize yaklaşan Fransa Yahudilerine Ulusal Cephe partisinin düşmanları olmadığını aksine gelecekte onları korumak için en iyi kalkan olacağını söylemeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı. Le Pen, partisinin ifade ve ibadet özgürlüğünde 'tek ve gerçek düşman İslami köktendinciliğe karşı' Fransa Yahudilerinin yanında olduğunun da altını çizdi. Aşırı sağ lider, partisinin üzerinde antisemitizm şüphesinin bulunduğunu da itiraf ederek bu düşünceye karşı en güçlü şekilde mücadele ettiğini ifade etti.

Fransa Yahudi Öğrenciler Birliği'nden yapılan açıklamada, Le Pen'in açıklamaları eleştirilerek, ırkçılığın antisemitizme asla bir çözüm olamayacağı vurgulandı. Açıklamada, diğerlerinin nefretinin kalkan olamayacağına da vurgu yapıldı. Açıklamada ırkçı ve Yahudi düşmanı Ulusal Cephe Pairtisi'nin Yahudier ve diğerleri için bir tehdit olduğuna da dikkat çekildi.

Bu arada Marine Le Pen, Ulusal Cephe Partisi'nin onursal başkanı babası Jean Marie Le Pen'in tepki çeken ülkedeki Yahudilerle ilgili sözlerini de gündeme getirerek, "40 senedir Jean Marie Le Pen partiyi yönlendiriyordu. Bugün partinin geleceğini hazırlayan kişi benim." dedi.

Baba Le Pen daha önce yaptığı açıklamada, 'Ulusal Cephe'nin seçimleri kazanması durumunda Fransa'yı terk edecekleri ya da ülkeye bir daha ayak basmayacakları' açıklamasında bulunan kişilerle ilgili bir soruyu gülerek karşılayarak,"Evet, bu beni şaşırtmadı. Biliyor musunuz, bir dahaki sefere fırını dolduralım." demişti. CİHAN

Yorumlar