Lavrov: Rusya’yı izole etmek mümkün değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın uluslararası toplumdan izole edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Rusya’yı izole etmek mümkün değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın uluslararası toplumdan izole edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

“Biz ne istediğini bilen büyük ve bağımsız bir ülkeyiz…” ifadelerini kullanan Lavrov, “Rusya’yı izole etmeye yönelik girişimlerin gelecek perspektifi yok. Rusya’yı dünyanın diğer kısmından izole etmek mümkün değil.” uyarısında bulundu.

Dünyada ağırlıklı sayıda ülkelerin Rusya’nın izole edilmesi çabalarına katılmadıklarını ve desteklemediklerini ifade eden Lavrov, “Rusya’nın izole edilmesi çağrıları yeni değil. Avrupa başkentlerinde bu tekrarlanıyor.” dedi.

Avrupa Birliği’nden artan oranda mantıklı ve objektif sözler duyduğunu kaydeden Lavrov, “Herkes Rusya düşmanlığının peşinden giderek değil, kendi kararını bağımsız bir şekilde, kendi analizlerine dayanarak vermeli.” çağrısında bulundu.

ABD’li ortaklarına Moskova’ya ültimatom vermeden önce Kiev’de iktidara gelenlerin sorumlulukları konusunda düşünmeye çağıran Lavrov, “Amerikalı ortaklarımız bizleri 2-3 gün içinde birşeyler yapmak, aksi durumda yaptırımla tehdit edmeden önce, Kiev’de iktidara getirdikleri ile ilgili sorumluluklarını düşünmeli.” dedi.

ABD yönetimini Kiev rejimini işlediği suçlara gözünü kapayarak korumakla suçlayan Lavrov, çatışma bölgelerinde Rusya’ya ait silahların bulunması ile ilgili iddiaları reddetti.

KİEV CENEVRE’Yİ UYGULAMIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Kiev yönetimini geçen hafta Cenevre’de imzalanan anlaşmaya uymamakla suçladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Cenevre anlaşmasının bu hafta başında uygulanmasını, aksi durumda Moskova’nın yaptırımlarla karşılaşabileceği uyarısını değerlendiren Lavrov, “Anlaşmada herhangi bir tarih yok. Ancak tedbirlerin acil bir şekilde alınması öngörülüyor. Yasal olmayan silahlı gruplar durdurulmalı ve silahsızlandırılmalı. Siyasi suçlulara af çıkarılmalı. Anayasal diyalog süreci başlamalı ve diğerleri… Ancak tüm bunlardan önce şiddetin durması gerekiyor.” hatırlatmasında bulundu.

Ukrayna’da yaşanan kanunsuzluklar nedeni ile kendilerine yapılan çağrıların her geçen arttığına değinen Lavrov, “Ukrayna’da kanlı çatışmalar üzerinden iç savaş çıkarmaya çalışanlar suç işliyor. Biz bu tür girişimleri sadece engellemek değil, aynı zamanda gerekli önlemleri de alacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar