Lavrov: Kırım Tatarlarının mesajını aldık, gereği yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Kırım Tatarlarının mesajını aldıklarını ve gereğini yapacaklarını söyledi.Rusya’nın Kırım’da diğer...

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Kırım Tatarlarının mesajını aldık, gereği yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Kırım Tatarlarının mesajını aldıklarını ve gereğini yapacaklarını söyledi.

Rusya’nın Kırım’da diğer Rus vatandaşları gibi tüm vatandaşların haklarının korunması için adım attığını hatırlatan Lavrov, “Rusya Devlet Başkanı, Kırım Tatarları dahil rehabilitasyon kararını imzaladı. Bu karar sürgün sonuçlarından kaynaklanan sorunların çözümü, oturum sorunlarının çözümünü hedefliyor. Kırım Tatar temsilcileri Kırım Hükümeti ve diğer kurumlarda yer alıyor.” dedi.

Kırım Tatar dilinin Kırım’da 3 resmi dilden biri olduğunu vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı, “Kültürel konular geliştirilecek. Tiyatrolar faaliyet gösterecek. Tüm bunlar Rusya Devlet Başkanı’nın 16 Mayıs’ta Kırım Tatar halkı temsilcileriyle görüşmelerde onaylandı. Kırım Tatar sivil toplum örgütleri, Meclis, Aksakallar ve diğer teşkilatlarla ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Rusya’nın diğer bölgelerinde yaşayan Tatarlar da Kırım Tatarları ile ilişkilerin artırılması için büyük ilgi gösteriyor. Dünya Tatar Kongresi, Meclis ile işbirliği anlaşması imzaladı. Konuya dikkatimiz azami, Kırım Tatarlarının mesajını aldık, gereken her şeyi yapacağız.” bilgisini verdi.

CİHAN

Yorumlar