Lavrov: Kimyasal silahların imhasında Suriye’ye ültimatom kabul edilemez

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlenmesi konusunda herhangi bir baskı ya da ültimatom ver.

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Kimyasal silahların imhasında Suriye’ye ültimatom kabul edilemez

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlenmesi konusunda herhangi bir baskı ya da ültimatom verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rus mevkidaşından kimyasal silahların imha sürecinin hızlandırılması için Suriye yönetimine baskı yapmasını istedi.

Kimyasal silahların Lazkiye limanına ulaşması konusunda ortaya konan hız ve ilerlemenin kabul edilemez olduğunu savunan Kerry, Humus dahil olmak üzere kuşatma altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması konusunda kaygılarını da iletti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşmelerde muhalefetin daha fazla kesimi temsil etmesi gerektiğini hatırlattı.

İki bakan Cenevre 2 konferansının ilk tur sonuçlarını değerlendirirken, 10 Şubat’ta başlaması planlanan ikinci tur görüşmeler masaya yatırıldı ve geçiş hükümetinde karşılıklı rıza prensibinin önemine dikkat çekildi.

Görüşmeye daha sonra BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi de katıldı.
CİHAN

Yorumlar