Lavrov: Güney Akım için AB ile diyalogun yeniden başlamasını bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bulgaristan'a yaptığı ziyarette Başbakan Plamen Oreşarski, Cumurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile görüştü. Lavrov, 'gerekli bir proje' olarak tanımladığı Güney...

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Güney Akım için AB ile diyalogun yeniden başlamasını bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bulgaristan'a yaptığı ziyarette Başbakan Plamen Oreşarski, Cumurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile görüştü. Lavrov, 'gerekli bir proje' olarak tanımladığı Güney Akım için Avrupa Birliği'nin bir çalışma grubu olduğunu, fakat Brüksel'in bunu durdurduğunu belirtti.

Güney Akım için kuralların sonradan AB tarafından değiştirildiğini ima eden Lavrov, Transadariatik boru hattı (TAP) içinse söz konusu kurallardan istisna yapıldığını da ekledi. AB ile Moskova arasında Güney Akım için diyalogun yeniden canlanmasını umut ettiğini ifade eden bakan, “Moskova ABn'in üçüncü enerji paketine saygı gösteriyor, fakat ondan önce imzalanan anlaşmalarda geriye bakmakla kalınmaması lazım. Güney Akım için uzun zamandır görüşüyoruz, Bulgaristan dahil birçok ülkeyle anlaşmamız var. Bu yüzden AB'nin eşit davranmasını bekliyoruz.” dedi.

Ukrayna krizi konusunda çift taraflı ateşkes ilan edilmesi gerektiğini ve bunun için yeni bir görüşme yapılması taraftarı olduğunu altını çizen Lavrov, Ukrayna yöneticilerinin buna yanaşmadıklarını kaydetti. Lavrov, Kiev'de artan ölümler ve altyapının yok edilmesinden endişe duyduklarını ve kurbanların artmaması için yeni bir görüşmenin olması ümidini taşıdığını söyledi.

Görüşmelerden sonra Lavrov, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 135'inci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara katıldı. CİHAN

Yorumlar