Lavrov, Erivan’da sözde soykırım anıtına karanfil bıraktı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan’a gerçekleştirdiği ziyarette sözde soykırım anıtına beyaz karanfil bıraktı. Lavrov’a Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan da eşlik etti.Erivan ziyareti çerçevesinde basına açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
Lavrov, Erivan’da sözde soykırım anıtına karanfil bıraktı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan’a gerçekleştirdiği ziyarette sözde soykırım anıtına beyaz karanfil bıraktı. Lavrov’a Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan da eşlik etti.

Erivan ziyareti çerçevesinde basına açıklamada bulunan Rus Bakan, Ermenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının Yukarı Karabağ krizinin çözümü için doğrudan diyalog sürecine devam edeceklerine inandığını söyledi.

Rusya’nın Yukarı Karabağ sorununun bir an önce çözülmesi için çaba sarf ettiğini kaydeden Lavrov, “Rusya, ABD ve Fransa liderlerinin mutabakata vardığı prensipler çerçevesinde krizin çözümü için çalışıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlarının daha sık ve düzenli bir araya gelmelerinin süreci hızlandıracağı uyarısında bulunan Lavrov, “Şimdi bu prensiplerin uygulanması için atılacak adımlar ve zamanlama üzerinde anlaşma sağlaması kaldı.” bilgisini verdi.

Ermenistan’ın 1992’de Azerbaycan toprakları Yukarı Karabağ’ı işgali ile başlayan sorun bugüne kadar çözülemedi.

CİHAN

Yorumlar