Lahorlular sıcakta kanala akın ediyor

Pakistan'ın tarihi şehri Lahor’da yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceye ulaşmasıyla halk, serinlemek için soluğu Lahor kanalında alıyor. Şehrin içinden geçen kanal, 7 den 70’e herkesin uğrak yeri.Kliması olmayan dar gelirli binlerce vatandaş...

Google Haberlere Abone ol
Lahorlular sıcakta kanala akın ediyor

Pakistan'ın tarihi şehri Lahor’da yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceye ulaşmasıyla halk, serinlemek için soluğu Lahor kanalında alıyor. Şehrin içinden geçen kanal, 7 den 70’e herkesin uğrak yeri.

Kliması olmayan dar gelirli binlerce vatandaş kanalda hem serinliyor hem de eğleniyor. Kilometrelerce uzayan kanalda yüzen ve yıkanan insanlar, renkli görüntüler oluşturuyor.

Bir Lahorlu, "Havalar çok sıcak. Evlerimizde elektrik de kesiliyor. Çok sıcak oluyor biz de buraya geliyor, hem eğleniyoruz hem de serinleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Özellikle Pazar günleri kalabalıklaşan Lahor kanalında, kimi insanlar aileleri ile vakit geçiriyor. Kanalın keyfini en çok çocuklar çıkarıyor. Bazı çocuklar daha yüksekten dalabilmek için ağaçlara çıkarken kimisi üst geçitten kanala atlıyor.

Yaz aylarında Lahor şehrinin en sosyal mekânlarından biri olma özelliğini taşıyan kanal Mugallar tarafından sulama amacıyla inşa edildi. Tarihi kanal, 60 kilometre uzunluğunda.

CİHAN

Yorumlar