Lahey'de Nevruz coşkusu

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, düzenlediği etkinlikle Lahey'de Nevruz bayramını kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Lahey'de Nevruz coşkusu

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, düzenlediği etkinlikle Lahey'de Nevruz bayramını kutladı. Hollanda'daki Türklerin de katıldığı geleneksel Nevruz şenliği şöleni yoğun ilgi gördü.

Lahey'de düzenlenen Nevruz Şenliği'ne; Hollandalı davetliler, belediye meclis üyeleri, Azerbaycan elçilik yetkilileri ve Azeri vatandaşlar, Nogay, Batı Trakya Kerkük, Özbek ve Kazak Türkleri Türk ve Azeri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TÜRK DÜNYASI ARASINDAKİ KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Çeşitli müzik ve folklor gösterilerinin de yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Aşkın, bu tür kültürel ve tarihi bayramları genç nesillere aktarmak için büyük bir özveride bulunduklarını söyledi.

Yıllardır ihmal edilen ve yeni kuşaklara manası tam anlamıyla ifade edilen bu bayramın geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Aşkın, "Türk milletinin yeniden dirilişini ifade eden Nevruz ya da diğer adıyla Ergenekon bayramı, aynı zamanda Türk boyları açısından bir kaynaşma ve ortak bir mensubiyet adresi olma özelliği taşımaktadır. Bugünkü Nevruz kutlamasını, Türk dünyası arasındaki kültür köprüsünün tesisinde önemli bir işaret olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

Kederde ve sevinçte birlikte olmanın önemine işaret eden İlhan Aşkın, "Şu veya bu demeden, birbirimizi kırmadan, birbirimizle kucaklaşmalı. Birbirimizle kardeş olduğumuzu dosta ve düşmana ilan etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Lahey'de Opera Salonu’nda gerçekleşen programın eğlence bölümünde sahne alan Frangiz Bagirova, Erdal Baydar ve Tülin Yılmaz türküleriyle, Kafkas ekibi ve efeler grubu da halk dansları gösterileriyle salondakileri coşturdu.
CİHAN

Yorumlar