Kuzey Kore’den herkesi şaşırtan kayak merkezi

Kuzey Kore, herkesi şaşırtacak derecede lüks bir kayak merkezine imza attı.Uzun süreden beri Kuzey Kore medyasında ismi duyulan Maşik Kayak Merkezi nihayet açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore’den herkesi şaşırtan kayak merkezi

Kuzey Kore, herkesi şaşırtacak derecede lüks bir kayak merkezine imza attı.

Uzun süreden beri Kuzey Kore medyasında ismi duyulan Maşik Kayak Merkezi nihayet açıldı. Genç lider Kim Jong-un’un ekomonomik reform planları doğrultusunda başlayan proje geçtiğimiz günlerde sona erdi. Bugün Kuzey Kore’de özellikle ordunun yüksek sayıda kaltıldığı bir törenle kayak merkezinin açılış töreni yapıldı. Gangwon Bölgesi’nde bulunan Maşik Kayak Merkezi’nin faaliyete geçmesi, İşçi Partisi’nin yayın organı olan Rodong Shinmun’da geniş yer aldı. Gazete yazarları söz konusu kayak merkezinin ülkenin son zamanlarda geliştirdiği teknolojisinin ve başarılı ekonomik reformlarının bir göstergesi olduğunu aktardı.

Maşik Kayak Merkezi, uluslararası medyada da geniş yer aldı. Pyongyang yönetiminin hem yerli hem de yabancı turizmini canlandırmak için inşa ettiği kayak merkezinin son derece lüks olması, yabacı basının dikkatini çekti. Merkezdeki otelde lüksten kaçınılmaması ve kayak aletlerinin hepsinin en pahallı markalardan oluşması medyanın ilgisini çekti.
CİHAN

Yorumlar