Kuzey Kore’den “Bilim ve Teknoloji Merkezi” projesi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, başkent Pyongyang’daki Ssuk Adası’na “Bilim ve Teknoloji Merkezi” inşa etmeyi planladığını duyurdu.Kuzye Kore’nin genç lideri Kim Jong-un, başkent Pyongyang’ı ortadan ikiye bölen Daedong Nehri’nde bazı...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore’den “Bilim ve Teknoloji Merkezi” projesi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, başkent Pyongyang’daki Ssuk Adası’na “Bilim ve Teknoloji Merkezi” inşa etmeyi planladığını duyurdu.

Kuzye Kore’nin genç lideri Kim Jong-un, başkent Pyongyang’ı ortadan ikiye bölen Daedong Nehri’nde bazı gözlemlemelerde bulundu. Nehirde bulunan Ssuk Adası’nı da ziyaret eden Kim, bu adaya bir “Bilim ve Teknoloji Merkezi” inşa etmeyi planladığını ifade etti. İnşaatın başladığını belirten Kim, adanın bilim ve teknoloji yuvası haline geleceğini söyledi. “Adaya inşa edeceğimiz bu bilim ve teknoloji merkezi, insanlığın ulaştığı bilim ve teknoloji ile ilgili tüm bilgilerin paylaşıldığı ve arşivlendiği ağ merkezi olacak.” diye konuşan genç lider, “Bu ada projesi aslında ülkenin gelişip kalkınması yolunda da önemli bir proje” ifadelerini kullandı.

Başkent Pyongyang’da bulunan Ssuk Adası, şehir halkının hafta sonları gezmeye gittiği bir park adası hüviyeti taşıyor. 1948 yılında Güney ve Kuzey Kore’deki tüm siyasi lider bu adada toplantı düzenlemiş ve bu toplantıda ülkenin kurucusu Kim İl-sung bir konuşma yapmıştı. Konuşmanın yapıldığı yerde bir devrim anıtı ve tarih müzesi bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar