Kuzey Kore’de yollardan vergi almaya hazırlanıyor

Kuzey Kore yönetiminin, yolların kullanımından ötürü vergi almaya hazırlandığı ifade edildi.Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’ın elde ettiği bir bilim dergisinde Kuzey Kore’nin yeni vergiler almak için hazırlıklar yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore’de yollardan vergi almaya hazırlanıyor

Kuzey Kore yönetiminin, yolların kullanımından ötürü vergi almaya hazırlandığı ifade edildi.

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’ın elde ettiği bir bilim dergisinde Kuzey Kore’nin yeni vergiler almak için hazırlıklar yaptığı ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Kim İl-sung Üniversitesi’nin bastığı bilim dergisinin 2014 yılı Ocak ayı baskısında, yolların kullanımından dolayı, araç sahiplerinden vergi alınması için ne tür hazırlıklar yapılması gerektiği ele alınıyor. Dergideki makalede, trafiğin sıkıntıya sokmadan, sürücülerden yolları kullandığı kadar nasıl vergi alınacağı üzerine yapılan çalışmalardan bilgi veriyor.

Kuzey Kore, ilk defa 2011 yılında çıkardığı yol vergisi yasası ile yabancılardan sonra özel işletmelerden yol vergisi almaya başlamıştı. Son zamanlarda özellikle başkent Pyongyang’da artan araç sayısı ile yetkililerin böyle bir tasarrufa gittiği ifade ediliyor. Verilen bilgiye göre 2013 yılı rakamları ile Kuzey Kore’de yaklaşık 260 bin otomobil bulunuyor. Uzmanlar, Kuzey Kore’nin son dönemlerde kötüye giden ekonomiye bu yol vergisi yasası ile pansuman tedavisi yaptığını düşünüyor.

CİHAN

Yorumlar