Kuzey Kore, yeni yılın için yabancılara kapılarını açtı

Kuzey Kore’de yeni yıl tatili vesilesi ile turistlere kapılarını açtı.ABD merkezli radyo kanalı Amerika’nın Sesi’nde (VOA) yer alan bir haberde, Kuzey Kore’nin yeni yıl tatili dolayısıyla yabancıların ülkeye gezi amacı ile girmelerine izin verdiği bildir.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore, yeni yılın için yabancılara kapılarını açtı

Kuzey Kore’de yeni yıl tatili vesilesi ile turistlere kapılarını açtı.

ABD merkezli radyo kanalı Amerika’nın Sesi’nde (VOA) yer alan bir haberde, Kuzey Kore’nin yeni yıl tatili dolayısıyla yabancıların ülkeye gezi amacı ile girmelerine izin verdiği bildirildi. Haberde, ABD merkezli Kuzey Kore’ye turlar düzenleyen ‘Woori Tour’ (Bizim Tur) adlı seyahat acentesinin, yeni yıl özel paketini tanıttığı bildirildi. Hali hazırda 5 kişinin söz konusu paketle Kuzey Kore’ye gittiği ifade edilen haberde, paketin 5 günlük olduğu belirtildi.

Woori Tour’un yeni yıl özel paketinde Kuzey Kore’ye gidecek olan turistlerin, Kuzey Koreli ailelerde yıl başını geçireceği aktarıldı. Başkent Pyongyang ve civarında gezecek olan turistler, Kuzey Kore’deki alış veriş merkezlerini de gezebilecekler.

Genelde yabancılara kapalı olması ile bilinen Kuzey Kore, turizme açık aslında. Yıl başı gibi belirli dönemlerde turizme kapısını kapatan Pyongyang yönetiminin bu yıl ilk defa yıl başında yabancılara kapısını açması dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar