Kuzey Kore'de 3 günlük yas

Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümünün ardından Kuzey Kore'de 3 günlük yas ilan edildi

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore'de 3 günlük yas

TOKYO (AA) - Kuzey Kore, Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümünün ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Pyongyang'dan yapılan açıklamada, geçen cuma günü hayatını kaybeden Castro'nun anısına ülkede 3 günlük yas ilan edildiği ve devlet binalarının önlerindeki bayrakların yarıya indirilmesi emri verildiği bildirildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Küba Büyükelçiliğine çelenk gönderdiği belirtilen açıklamada, üst düzey yöneticilerin de Castro'nun cenaze törenine katılmak üzere Havana'ya gittiği kaydedildi.

Kuzey Kore Meclis Başkanı Kim Yong Nam ve Başbakan Pak Pong Ju, haberi aldıktan sonra Fidel Castro'dan 2008'de görevi devralan kardeşi Raul Castro'ya başsağlığı mesajı gönderdi. Mesajda, "Castro'nun Küba devrimi ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkisi için sergilediği kahramanlık sonsuza kadar baki kalacak." ifadeleri kullanıldı.

Naaşı krematoryumda yakılacak Castro'nun külleri, 4 Aralık'ta düzenlenecek cenaze töreniyle Santiago de Cuba'daki Santa Ifigenia mezarlığında toprağa verilecek.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ağabeyi Fidel Castro'nun cuma gecesi yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Yorumlar