Kuzey Irak'ta yerel seçim sonuçları açıklandı

Irak Yüksek Seçim Kurulu, 30 Nisan'da Bölgesel Kürt Yönetiminde yapılan belediye seçim sonuçlarını açıkladı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin partisi Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Erbil'de ve Duhok'ta seçimi kazandı....

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Irak'ta yerel seçim sonuçları açıklandı

Irak Yüksek Seçim Kurulu, 30 Nisan'da Bölgesel Kürt Yönetiminde yapılan belediye seçim sonuçlarını açıkladı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin partisi Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Erbil'de ve Duhok'ta seçimi kazandı. Muhalif Goran (Değişim) Hareketi ise Süleymaniye şehrinde en çok belediye meclis üyesi alan parti oldu.

Irak Anayasası'na göre, bir şehrin toplam sandalye sayısının yarısından fazlasını alan parti, belediye başkanı kendisi belirleyebiliyor. Aksi halde belediye başkanı partilerin oluşturacağı koalisyon tarafından belirleniyor.

Seçimlerde Erbil'deki toplam 30 belediye meclis üyesinden KDP 12, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 6, Muhalif Goran (Değişim) Hareketi 4, İslami Toplum 2, İslami Birliği Partisi ise 1 sandalye kazandı. Kalan diğer 5 sandalye ise Türkmen ve Asuri partilerine eşit dağıtılacak.

32 sandalyeli Süleymaniye'de ise Goran (Değişim) Hareketi 12, KYB 11, KDP 3, İslami Toplumu 2, İslami Birliği 1 sandalye ala bildi. Kalan bir sandalye ise Hıristiyanlara veilecek. Duhok'ta 28 sandalyeden KDP 19, İslami Birliği 3, KYB 2, Goran Hareketi ise 1 sandalye ala bildi. Kalan diğer 3 sandalye ise Hıristiyan ve Asurilere kota olarak verilecek.

CİHAN

Yorumlar