Kurtulmuş: İki taraf da İsrail'le ilişkilerin normalleşmesini istiyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mavi Marmara olayı sonrası öne sürdükleri şartları kabul etmesi halinde İsrail'le diplomatik ilişkileri yeniden eski haline getirebileceklerini söyledi.Avusturya’nın saygın gazetelerinden Der...

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş: İki taraf da İsrail'le ilişkilerin normalleşmesini istiyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mavi Marmara olayı sonrası öne sürdükleri şartları kabul etmesi halinde İsrail'le diplomatik ilişkileri yeniden eski haline getirebileceklerini söyledi.

Avusturya’nın saygın gazetelerinden Der Standard’a röportaj veren Kurtulmuş, ‘İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesinin önemi nedir?’ sorusuna "Bölgede iki önemli aktör olan Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkinin normalleşmesini her iki taraf da istiyor. Mavi Marmara olayı sonrası şartlarımızı ortaya koyduk. İsrail bunları kabul ederse diplomatik ilişkileri tekrar başlatırız." cevabını verdi.

Gazetede dün yayınlanan röportajda Numan Kurtlmuş, komşu ülkelerde izlenen politikalara ilişkin "Biz bölgede yaşayan insanları kendi demokrasilerini kurmaları için cesaretlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgede ‘Sünni eksenli bir politika güdüldüğü, Müslüman Kardeşler ve sürgündeki Suriye yönetimine destek verildiği’ yönündeki soruyu cevaplayan Kurtulmuş, "Tam olarak değil. Mısır, Suriye ya da bölgedeki diğer ülkelerdeki belli gruplarla bağlantımız yok ve onları savunmuyoruz. Bazıları Türkiye’yi Şiilere karşı Sünni ekseninin lideri olarak görmek istiyorlar. Ancak bu ne realiteye uygun ne de bizim görüşümüzü yansıtıyor." şeklinde konuştu.

Hükümetin yargı paketlerini ‘acil durum önlemleri’ olarak tanımlayan Kurtulmuş, yasaların bir kısmının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğinin hatırlatılması üzerine "Bu durum Türkiye’nin demokrasi standardını gösteriyor." yorumunda bulundu.

Kurtulmuş, mevcut anayasanın demokratik güçler ayrılığı için bir temel oluşturmadığını ileri sürerek, "evletin yönetiminde ABD’dekine benzer bir birliğe ihtiyaç var." dedi.

Kurtulmuş Başbakan Erdoğan’ın medya patronlarını aramasını ‘bu onun tarzı’ ifadeleriyle değerlendirdi. CHP’yi de eleştiren Kurtulmuş, "Bize Kürt sorunu ya da gelir eşitsizliğini önleme konusunda bugüne kadar tek bir öneride bulunmadılar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar