Kürt Yönetimi: Maliki tarafından uygulanan ambargo insanlık dışıdır

Türkiye'ye gönderilen petrol üzerine anlaşamayan Bağdat ve Erbil yönetimi arasındaki sorunlar, yeni bir boyuta taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Kürt Yönetimi: Maliki tarafından uygulanan ambargo insanlık dışıdır

Türkiye'ye gönderilen petrol üzerine anlaşamayan Bağdat ve Erbil yönetimi arasındaki sorunlar, yeni bir boyuta taşındı. Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Irak bütçesinden yüzde 17 payı alan Kürt Yönetiminin bütçesine ambargo koymaya başladı.

Erbil'de, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bugün Irak parlamentosu ve hükümetinde görev alan Kürt temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıdan sonra Bölgesel Kürt Yönetimi ve tüm Kürt siyasi partileri temsil eden ortak bir bildiri yayınlandı. Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yayınlanan bildiride, Maliki'nin izlediği politika sert bir dille eleştirildi. Kürt halkına uygulanan ambargonun, Irak anayasasına aykırı ve insanlık dışı bir uygulama olduğu ifade edilen bildiride, Birleşik Milletler'e de harekete geçme çağrısı yapıldı.

Basın mensuplarına konuşan Hükümet Sözcüsü Sefin Dzayi, Bağdat yönetiminin uygulamasına rağmen bölgenin kendi halkını zorda bırakmayacağını ve iki aya kadar tüm Kürt yönetiminde çalışan memurların maaşlarını ödeyebileceklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar