Kürt Yönetimi: Irak'ta cumhurbaşkanlığı koltuğu Kürtlerin hakkıdır

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlık resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Irak'ta cumhurbaşkanlığı koltuğunun Kürtlerin hakkı olduğu bildirildi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin doktoru ve Kerkük Valisi Necmettin Kerim,...

Google Haberlere Abone ol
Kürt Yönetimi: Irak'ta cumhurbaşkanlığı koltuğu Kürtlerin hakkıdır

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlık resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Irak'ta cumhurbaşkanlığı koltuğunun Kürtlerin hakkı olduğu bildirildi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin doktoru ve Kerkük Valisi Necmettin Kerim, geçtiğimiz günlerde Talabani'nin bir daha cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını açıklamıştı. Kerim, Talabani'nin sağlığı ile ilgili açıklama yapma yetkisine sahip tek kişi.

Bu konuda ilk kez sessizliğini bozan Bölgesel Kürt Yönetimi, Irak'ta cumhurbaşkanlığı makamının kendilerinin hakkı olduğunu duyurdu. Açıklamada Kürtlerin bu hakkı elde etmek için elinden gelen gayreti göstereceği ifade edildi. Açıklamada gelecekte Irak'a cumhurbaşkanı olacak kişinin Kürt parlamentosunun onayını alması gerektiği ifade edildi.

Irak'ta cumhurbaşkanlığı koltuğu için Talabani'nin yardımcısı Berham Salih ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin ismi ön plana çıkıyor. Ülkede parlamentonun cumhurbaşkanı seçme tarihi henüz belli değil.

CİHAN

Yorumlar