Kürt partiler, Ulusal Kürt Kongresi için görüştü

Kürt partiler, iki yıldır gündemde olan Ulusal Kürt Kongresi'nin düzenlenmesi konusunda yeniden bir araya geldi. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin partisi Kürdistan Demokrat Partisi(KDP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve...

Google Haberlere Abone ol
Kürt partiler, Ulusal Kürt Kongresi için görüştü

Kürt partiler, iki yıldır gündemde olan Ulusal Kürt Kongresi'nin düzenlenmesi konusunda yeniden bir araya geldi. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin partisi Kürdistan Demokrat Partisi(KDP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkların Demokrasi Partisi'nin bu konuda anlaştığı ifade edildi. KDP'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye'den gelen BDP ve HDP heyeti ile KDP yetkilileri ile bir araya geldi.

Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin başkanlığındaki heyetin, KDP Siyasi Büro Üyesi Kemal Kerküki ve KDP Dışilişkiler sorumlusu Ahmet Kani ile görüştüğü kayd edildi. Görüşmede Ulusal Kürt Kongresi'nin yapılması konusunda tarafların ortak fikir beyan ettiği kayd edildi.

Tarafların ayrıca Suriye'de Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bölge 'Rojava' konusun detaylı şekilde konuşulacağı bir konferansın Ankara'da yapılmasına sıcak baktıklarını dile getirdi.

Bu arada görüşme sırasında konuşan Milletvekili Birtane," Her yerde birliğimizi korumalıyız. Hiç kimse kimseyi dışlamamalı. Biz de buradaki tüm siyasi partileri ile görüşüp Rojava konulu Ankara'da bir konferans düzenlemesini masaya yatıracağız. Bunun için Suriye'deki tüm Kürt partileri ve Suriye Muhalefeti ile beraber İran ve Türkiye yetkilileri ile de görüşme yapacağız." dedi.

CİHAN

Yorumlar