Kürt gazetesi: BDP Barzani'nin Nevruz mesajını Diyarbakır'da okutmadı

Kuzey Irak’ta yayın yapan Hawlati Gazetesi, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır’daki Nevruz kutlamasına gönderdiği mesajın, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) yetkilileri tarafından okutulmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Kürt gazetesi: BDP Barzani'nin Nevruz mesajını Diyarbakır'da okutmadı

Kuzey Irak’ta yayın yapan Hawlati Gazetesi, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır’daki Nevruz kutlamasına gönderdiği mesajın, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) yetkilileri tarafından okutulmadığını iddia etti. Hawlati Gazetesi’nin haberine göre Barzani, Bölgesel Kürt Yönetimin İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile Diyarbakır'a kutlama mesajı yolladı. Mesajı kalabalığa okumak için kürsüye çıkmak isteyen Sincari BDP'li yetkililer tarafından engellendi. Gazetenin haberine göre BDP'liler Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına Barzani'ye de davet etti. Barzani’nin Diyarbakır’a gelmemesine kızan BDP’liler mesajın okunmasını da engelledi.
Hawlati'ye konuşan BDP Erbil Temsilci Cemal Coşkun, “ Kerim Sincari'nin telefon numarası yanlışlıkla kaydedilmişti. Onun için zamanında kendisi ile iletişime geçemedik. Bir yanlışlık olmuş, başka bir şey yok." dedi.
CİHAN

Yorumlar