“Kurduğumuz ilişkiler dünya barışına katkıda bulunuyor”

ABD’nin en varlıklı ilk üç bölgesi arasında yer alan Fairfax Bölgesi Belediye Başkanı Sharon Bulova, Türk toplumunun bölgedeki faaliyetlerinden övgüyle bahsetti.

Google Haberlere Abone ol
“Kurduğumuz ilişkiler dünya barışına katkıda bulunuyor”

ABD’nin en varlıklı ilk üç bölgesi arasında yer alan Fairfax Bölgesi Belediye Başkanı Sharon Bulova, Türk toplumunun bölgedeki faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. Türklerin bölge insanının iyi birer dostu olduğunu dile getiren Bulova, “Kurduğumuz ilişkiler dünya barışına katkıda bulunuyor.” dedi.

Sharon Bulova, Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda konuştu. Son dönemde belediyecilik anlamında Türkiye ile kurulan yakın ilişkilere değinen Bulova, yakın geçmişte Ankara’nın Keçiören Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını ifade etti.

Türk toplumunun bölgedeki faaliyetlerini takdirle karşılaştıklarını belirten Bulova, geçen yıl ATFA’nın girişimi ile başlatılan öğrenci değişim programına da değindi. Washington’un saygın üniversitelerinden olan George Mason’da Türk öğrencilerin eğitim gördüğünü dile getiren Bulova, geçtiğimiz sene Fairfax’ten 20 öğrenciyi Türkiye’ye gönderdiklerini ifade etti. Sharo Bulova, yine ATFA’nın öncülüğünde Türkiye’deki Suriyeli mültecilere battaniye toplama kampanyası yaptıklarını da söyledi. “İnanç toplumları harekete geçiyor” sloganı ile yürütülen kampanya kapsamında sinagog, camii ve kiliselerde battaniyeler toplandığını belirten Bulova, 18 binden fazla battaniye toplandığını dile getirdi.

CHP’Lİ VEKİLLER DE TÜRK TOPLUMU İLE BULUŞTU

8 Mart özel programına, bir haftalık ziyaret kapsamında ABD’de bulunan CHP Milletvekilleri Aykan Erdemir ve Faik Tunay da katıldı. CHP’li vekiller Türkiye’ye dönüşlerinin hemen öncesinde Amerika'da bulunanTürk toplumu ile biraraya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ABD’nin başkenti Washington’un bir bölümünü çevreleyen Fairfax bölgesi, 1 milyondan fazla nüfusa sahip. Fairfax’de kişi başına düşen yıllık gelir ortalaması dikkate alındığında, ABD’nin en varlıklı bölgeleri listesinde 3. sırada bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar