Kurban ve yakınlarına iki milyon Euro tazminat

Almanya'da Stuttgart şehri yakınlarında 2009 yılında Winnenden şehrinde bulunan Albertville-Realschule okulu katliamında hayatını kaybeden kurbanlarının aileleri ve yakınlarına 2 milyon Euro tazminat ödenecek.

Google Haberlere Abone ol
Kurban ve yakınlarına iki milyon Euro tazminat

Almanya'da Stuttgart şehri yakınlarında 2009 yılında Winnenden şehrinde bulunan Albertville-Realschule okulu katliamında hayatını kaybeden kurbanlarının aileleri ve yakınlarına 2 milyon Euro tazminat ödenecek.17 yaşındaki Tim K.’nın aile avukatları ile mağdurların ailelerinin avukatları arasında yıllardır süren görüşmeler sonunda bir anlaşmaya varıldı. Buna göre, iki milyonluk tazminat miktarı kurban ve kurban yakınları arasında adil bir şekilde dağıtılacak. Katliamda hayatını kaybeden kurbanların aile ve yakınları, yaralı öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra olayda yaralanan bir polis memurunun da bulunduğu 50′nin üzerinde kişi tazminat için Tim K.’nın ailesine dava açmıştı.

Kurban yakınlarının çoğunun 20 bin ile 25 bin Euro arasında tazminat alacağı belirtildi. Tazminat talebinde bulunanlar sadece kurban ve kurban yakınları değil. Belediye, katliamın yaşandığı okul binasının tadilatı için 9 milyon Euro isterken, sağlık sigortası da kurbanların tedavi masrafları karşılığında 700 bin Euro talep ediyor. Belediye ve sağlık sigortasının Tim K.’nın ailesine açtığı davanın uzun yıllar sürebileceği belirtiliyor.

Tim K. babasının tabancasıyla, Albert-VilleRealschule’de bazı sınıflara girerek öğrencilerin üzerine rastgele ateş açmış, 3 öğretmen, 8 öğrenci, okul bahçesinde de bir kişiyi öldürmüştü. Rehin aldığı bir kişinin arabasıyla Esslingen’in Wendlingen kasabasına kaçan Tim K. bir otomobil galerisine girerek orada da 3 kişiyi öldürmüş ardından polisle girdiği çatışma esnasında kafasına ateş ederek intihar etmişti.
CİHAN

Yorumlar