Kupa karşıtı gösteriler, Brezilya’da güvenlik arayışını artırdı

Brezilya, kupa organizasyonu gerekçesiyle ülke tarihinin en kapsamlı güvenlik alyapısını oluşturdu. Bir aylık zaman diliminde ülkede iç güvenliği sağlayabilmek için geliştirilen sisteme yaklaşık bir milyar dolar harcandı. Bu süreçte asker,...

Google Haberlere Abone ol
Kupa karşıtı gösteriler, Brezilya’da güvenlik arayışını artırdı

Brezilya, kupa organizasyonu gerekçesiyle ülke tarihinin en kapsamlı güvenlik alyapısını oluşturdu. Bir aylık zaman diliminde ülkede iç güvenliği sağlayabilmek için geliştirilen sisteme yaklaşık bir milyar dolar harcandı. Bu süreçte asker, polis ve sivillerden oluşan180 bin kişilik ekip görev alacak.

Bir yıla yakın süredir devam eden gösterilerin kupa maçları döneminde artmasından endişe eden Brezilya hükümeti, güvenlik tedbirlerini aynı ölçüde artırdı. Aylardır süren hazırlık sürecinde kupa güvenliğini ve iç huzuru tehdit edebilecek tüm olasılıkları göz önüne alan hükümet, havadan, karadan ve denizden gelebilecek tehditlere karşı önlem aldı. Ayrıca otoyollar, şehir merkezleri ve stadyum çevrelerindeki güvenlik görevlisi sayısını artıran hükümet, siber saldırı ihtimallerine karşı hazır bekleyen bir ekip oluşturdu.

Askeri personelin eğitimi için ABD ve Fransa’dan destek alan hükümet, ayrıca taraftarın arasında yer alması için gizli servis ajanlarını da devreye soktu. Şiddet suçlarından ceza alan yabancıların ülkeye girilmesine izin verilmezken kupa maçlarının oynanacağı 12 merkezde güvenlik noktaları oluşturuldu.

Turnuva öncesi güvenliğe ilişkin soruları cevaplayan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, kupa güvenliği ilkesinin öncelikli olarak garanti altına alındığını ve bu süreçte güvenliği tehdit edecek unsurlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar