Kulu'daki İsveç Fahri Konsolosluğu'nu entegrasyon bakanı açacak

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, İsveç’in Kulu Fahri Fonsolosluğu’nun açılışı için Konya’nın Kulu ilçesine gidecek. Açılışa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılması bekleniyor.Yıldırım Beyazıt Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Kulu'daki İsveç Fahri Konsolosluğu'nu entegrasyon bakanı açacak

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, İsveç’in Kulu Fahri Fonsolosluğu’nun açılışı için Konya’nın Kulu ilçesine gidecek. Açılışa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılması bekleniyor.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdal Akdeve İsveç’in Kulu Fahri Konsolosu olarak atandı. İsveç’te yaklaşık 50 bin Kululu vatandaşın bulunması nedeniyle, yeni yapılan Kulu Belediyesi Binası’nın bir bölümünün Fahri Konsolosluk olarak kullanılacağı bildirildi. Açılışın 26 Haziran 2014'te yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan, 2015 yılında Türkiye’den İsveç’e göçün 50. yılına basması nedeni ile aynı gün geniş kapsamlı bir de göç paneli yapılacağı kaydedildi.

İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt geçen hafta Stockholm’de yapılan Küresel Göç ve Kalkınma Forumu’da yaptığı konuşmada Kulu’nun İsveç için önemini şu şekil dile getirdirmişti: "Kulu’dan 20-30 bin insan İsveç’e göç etti. Bunların bir kısmı zaman içerisinde geri döndü. 2010 yılında Kulu’yu ziyaret ettim. Ziyaretim esnasında belediye binasında Türk katılımcılara İsveççe hitap etmek benim için çok ilginç olmuştu. Dünyada herkes İsveççe bilmiyor ama Kulu’da evet. Kululular ve diğer Türkiye’den gelen göçmenler, İsveç toplumuna hem ekonomik hem de kültürel katkı sağlıyorlar. Her açıdan İsveç’i daha zenginleştirdiler." CİHAN

Yorumlar