Küçük Berivan'ın tek umudu ilik nakli

Hollanda'da tedavi gören aplastik anemi hastası Berivan Tuana Kılıç'ın ailesi, çocuklarının şifa bulması için uygun ilik arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Berivan'ın tek umudu ilik nakli

Hollanda'da tedavi gören aplastik anemi hastası Berivan Tuana Kılıç'ın ailesi, çocuklarının şifa bulması için uygun ilik arıyor.

Başkent Amsterdam'daki AMC hastanesinde tedavi gören 2 yaşındaki Berivan'ın ilaç tedavisine cevap vermiyor ve durumu günden güne kötüye gidiyor.

Berivan Tuana'nın tek umudunun ilik nakli olduğunu söyleyen baba Salih Kılıç, "Ne yazık ki Dünya İlik Vakfı'na kayıtlı 22 milyon dönerden hiçbiri çocuğumuza uyumlu değil. Bunun nedeni ilik bankalarındaki dönerlerin büyük çoğunluğunun Türk kökenli olmaması. 50 binde yalnız bir kişi Berivan'ın iliğine uyumluluk gösteriyor." dedi.

"İLİK DONÖRÜ OLMAK ÇOK KOLAY"

Berivan'ın dayısı Fatih Parlak ise ilik naklinin kan vermekten bir farkının olmadığını söyledi. Parlak "Sadece bir iğneyle ilik bağışlayan, hastaya deva olabiliyor. Lütfen Allah rızası için Türk kökenli vatandaşlarımız yardım etsinler. Yeğenim Berivan'a ilik bulunması için binlerce Türkün ilik nakli başvurusunda bulunması lazım. İlik nakli başvurusu çok kolay. www.wordstamceldonor.nl sitesine girip birkaç soru yanıtlayıp yazılıyorsunuz. Birkaç gün içinde eve pamuk çubukları yollanıyor. Bu pamuk çubuklarına tükürüğünüzü sürüp tekrar postalıyorsunuz. Bu kadar basit bir işlemle ilik bankasında kaydınız tamamlanıyor. Allah rızası için Berivan'ın ölmesine izin vermeyin. Bu kadar basit bir işlemle küçük Berivan Tuana'yI kurtarma ihtimali söz konusudur." şeklinde konuştu.

"7 AY SONRA ÇOCUĞUMA TEŞHİS KONULDU"

Hastalığın çocuk ağladıkça yüzünde kan pıhtıları çıktığında fark ettiklerini söyleyen anne Nuray Kılıç, aile hekiminin ilk gün bir şey anlamadığını ancak 3 gün sonra hastaneye sevk ettiğini söyledi. Ağustos 2013 tarihinden bu güne değin AMC hastanesinde kaldıklarını söyleyen Nuray Kılıç "İlk hafta çok stresli geçti. Kanser olabilir veya değişik bir hastalık olabilir diye çok önyargılı konuştular. Çok kötü günler geçirdik. Daha sonra iliğinden bir parça alıp tetkik yaptılar. Orada kanser olmadığı ama iliğin fonksiyonunu yerine getirmediğini söylediler. Fakat bu araştırma 6-7 ay gibi uzun bir süre sürdü." dedi.

Bu tür hastalıklarda erken teşhisin son derece önemli olduğuna dikkat çeken anne Nuray Kılıç, "Bu sürede kızım çok hastalandı. Çünkü bağışıklık sitemi çalışmıyor. Bağışıklık sistemini yapan ise ilik. O olmayınca en ufak bir enfeksiyonda hastalanıyor. Birkaç gün ayağa kalkıyor. Sonra bir ay yatıyor. AMC hastanesinde iki defa ameliyat oldu. 3. ameliyat ile vücuttaki iltihabı atamıyor. Tüm yapılan müdahaleleri yakından takip ediyorum. Sürekli olarak hastanede kalıyoruz. Bunun için acil bir çözüm olarak acilen bir iliğin bulunması lazım." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar