Kremlin: Ukrayna’da Donetsk ve Lugansk referandumlarına saygılıyız

Kremlin, dün Ukrayna’nın doğusunda Donetsk ve Lugansk’ta Rusya yanlılarının yaptığı özerklik referandumlarına ve halkın ortaya koyduğu iradesine saygıyla yaklaştıklarını ifade etti.Kremlin basın bürosundan yapılan açıklamada, “Moskova...

Google Haberlere Abone ol
Kremlin: Ukrayna’da Donetsk ve Lugansk referandumlarına saygılıyız

Kremlin, dün Ukrayna’nın doğusunda Donetsk ve Lugansk’ta Rusya yanlılarının yaptığı özerklik referandumlarına ve halkın ortaya koyduğu iradesine saygıyla yaklaştıklarını ifade etti.

Kremlin basın bürosundan yapılan açıklamada, “Moskova Donetsk ve Lugansk bölgesinde halkın ortaya koyduğu iradesine saygıyla yaklaşıyor. Çünkü, fiiliyatta referandum sonuçları, uygarlık yoluyla, hiçbir şiddet kullanılmadan ve Kiev, Donetsk ve Lugansk temsilcileri arasında yapılan diyalog yoluyla gerçekleştiriliyor. Böyle diyalogun oluşturulmasının çıkarları bağlamında AGİT dahil, tüm arabuluculuk çabaları olumlu karşılanmakta.” ifadelerine yer verildi.

Kremlin, Donetsk ve Lugansk’ta yapılan referandumlara katılım oranının yüksek olduğuna dikkat çekerek, bölgede Ukrayna’nın sivil insanlara yönelik askeri operasyon yapmasını da kınadı.

Ukrayna yönetimi, ABD ve Avrupa Birliği referandumun yasa dışı olduğunu kaydediyor. Rusya Başkanı Vladimir Putin, bölgede referandumun ertelenmesi çağrısında bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar