Kremlin: Erdoğan, Putin’i aradı, Kırım’ı görüştüler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’la ilgili durumu görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Kremlin: Erdoğan, Putin’i aradı, Kırım’ı görüştüler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’la ilgili durumu görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Putin arasında yapılan telefon görüşmesinde taraflar Kırım’da etnik ve dinler arası barışın sağlanacağına inandıklarını ifade etti. Açıklamada, “Her iki taraf şundan emin olduklarını kaydetti: Meydan’da radikal ve aşırılıkçı güçlerin agresif faaliyetlerine rağmen Kırım’da etnik ve dinler arası barış ve huzur sağlanacak.” bilgisi verildi.

Kremlin açıklamasına göre Erdoğan ve Putin, konuyla ilgili çeşitli düzeylerde temasların desteklenmesi hususunda birbirilerine güvence verdi.

Türk basınına göre, 25 dakika süren telefon görüşmesinde Erdoğan, Ukrayna’da krize çözüm bulma hususunda en başta Ukraynalılara büyük görev düştüğüne işaret etti. Başbakana göre, Ukrayna’da istikrarsızlık durumu tüm bölgeyi olumsuz etkiler.

Haberlere göre, Erdoğan krizin çözülmesi bağlamında uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkilerin temel ilkelerine uyulmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Başbakan, Kırım'da Tatar ve Rus halkının Ukrayna halkıyla birlikte barış ve huzur ortamında yaşamalarını sağlayacak zeminin hep birlikte oluşturulması gerektiği üzerinde önemle durdu.

Kremlin, telefon görüşmesinin Türk tarafının isteği üzerine gerçekleştiğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar