Kral Willem Alexander, Eric Wiebes'in atamasını onayladı

Geçen hafta Hollanda Temsilciler Meclisi toplantısında vergi dairesinde yaşanan sıkıntılar ve parlamentodaki muhalefetin sert eleştirilerinden sonra, maliyeden sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı Frans Weekers'ın istifası ile boşalan koltuğa Eric Wiebes atan.

Google Haberlere Abone ol
Kral Willem Alexander, Eric Wiebes'in atamasını onayladı

Geçen hafta Hollanda Temsilciler Meclisi toplantısında vergi dairesinde yaşanan sıkıntılar ve parlamentodaki muhalefetin sert eleştirilerinden sonra, maliyeden sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı Frans Weekers'ın istifası ile boşalan koltuğa Eric Wiebes atandı.

Başkent Amsterdam Merkez Belediye'sinde başkan yardımcılığını yürüten Liberal Partili (VVD) Eric Wiebes'in, maliyeden sorumlu bakan yardımcısı olarak ataması Kral Willem Alexander tarafından resmen onaylandı.

Eric Wiebes kimdir?

12 Mart 1963 Delft'te doğdu. Delft Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1983 yılında Liberal Parti VVD'ye üye oldu. Hollanda'da MBA, Shell gibi büyük şirketlerde danışman olarak çalıştı. Amsterdam Merkez Belediyesi'nde belediye başkanı olarak görev yaptı. Sorumluluk alanı trafik, ulaşım ve ICT konularında görev yapıyordu. Amsterdam'dan Hollanda Temsilciler Meclis'ine 12 Eylül 2012 seçimlerinin ardından Lodewijk Asscher'dan sonra giden ikinci başkan yardımcısı oldu. CİHAN

Yorumlar