Kosova'da nefret söylemine karşı konferans düzenlendi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Kosova'nın başkenti Priştine'de "İfade özgürlüğünü ihlal etmeden nefret söylemine karşı önlemler” başlıklı konferans düzenlendi. AGİT Kosova Misyonu Başkanı Jean–Claude Schlumberger...

Google Haberlere Abone ol
Kosova'da nefret söylemine karşı konferans düzenlendi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Kosova'nın başkenti Priştine'de "İfade özgürlüğünü ihlal etmeden nefret söylemine karşı önlemler” başlıklı konferans düzenlendi.

AGİT Kosova Misyonu Başkanı Jean–Claude Schlumberger ve AGİT Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatović'in konuşmacı olduğu konferans 50'den fazla gazeteci, hukuk uzmanları ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

AGİT Misyonu Başkanı Jean–Claude Schlumberger, "Kosova'da topluluklar nefret söyleminden uzak durmalıdır. Bu şekilde işbirliği daha fazla güçenlendirilebilir.” mesajını verdi.

Dunja Mijatović ise "Gelişmiş bir toplumda basın ve ifade özgürlüğünün korunması önemli bir faktördür. Sadece şiddetti doğrudan teşvik eden ifadeler yasaklanmalıdır." ifadeleri kullandı

Kosova'daki AGİT Misyonu, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, demokratikleşme ve kamu güvenliğinin geliştirilmesi için faaliyetler yürütüyor.

CİHAN

Yorumlar