Kosova'da muhalif blok Haradinay'ın başbakanlığı üzerinde anlaştı

Kosova'da Pazar günkü seçimlerden birinci çıkan Başbakan Haşim Thaçi'nin Kosova Demokratik Partisi (KDP), diğer tüm partilerin aleyhine dönmesiyle muhalefete düşüyor.Seçimden ikinci çıkan Kosova Demokrat Birliği partisi (KDB) ile Kosova...

Google Haberlere Abone ol
Kosova'da muhalif blok Haradinay'ın başbakanlığı üzerinde anlaştı

Kosova'da Pazar günkü seçimlerden birinci çıkan Başbakan Haşim Thaçi'nin Kosova Demokratik Partisi (KDP), diğer tüm partilerin aleyhine dönmesiyle muhalefete düşüyor.

Seçimden ikinci çıkan Kosova Demokrat Birliği partisi (KDB) ile Kosova Geleceği Birliği (KGB) ve ilk defa seçime giren Nisma (Girişim) Partisi, henüz resmî sonuçlar açıklanmadan koalisyon sözleşmesi imzaladı. Buna göre KGB Başkanı Ramuş Haradinay başbakan, KDB Başkanı İsa Mustafa meclis başkanı, Nisma Partisi Başkanı Fatmir Limaj ise başbakan yardımcısı olacak.

Seçimden üçüncü sırada çıkan Vetvendosje (Self Determinasyon) Hareketi'nin Başkanı Albin Kurti de koalisyon sözleşmesi destekledi. Kurti, "Başbakan Haşim Thaçi’nin lideri olduğu Kosova Demokratik Partisi'nin (KDP) yeni koalisyonda olmaması iyi bir haberdir. Vetvendosje koalisyona destek verecek ve herhangi bir talebi de olmayacak. Vetvendosye, Thaçi ile koalisyon yapmayacak." dedi.

Muhalefet partileri, azınlıkların da dahil olmasıyla en az 69 vekilin desteklediği bir koalisyon hükümetini hedefliyor. CİHAN

Yorumlar