Kosova'da iftar çadırları kuruldu

Türkiye'den hayırseveler, Kosova'nın başkenti Priştine'de yedi sene önce başlattıkları iftar çadır geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Eyüp Sultan Vakfı'nın 2 bin kişilik iftar çadırı, mübarek ay boyunca Priştinelilere hizmet verecek.Eyüp...

Google Haberlere Abone ol
Kosova'da iftar çadırları kuruldu

Türkiye'den hayırseveler, Kosova'nın başkenti Priştine'de yedi sene önce başlattıkları iftar çadır geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Eyüp Sultan Vakfı'nın 2 bin kişilik iftar çadırı, mübarek ay boyunca Priştinelilere hizmet verecek.

Eyüp Sultan Vakfı Balkanlar Koordinatörü İskender Yanov, yoğun talep üzerine Priştine dışında Kosova'nın iki şehrinde daha çadır kurduklarını dile getirdi.

Yanov, "Çadırımıza gelemeyecek durumda yaşlı, özürlü, kimsesiz insanlarımızın evlerine her akşam 500 kişilik yemek gitmektedir." dedi.

KOSOVALI MÜSLÜMANLARI SICAK HAVA KORKUTMUYOR

Kosova'da Müslümanlar sıcak hava ve uzun günlere rağmen Allah'ın izniyle kolaylıkla oruç tutacaklarına inanıyor.

Cihan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan bir kadın, "Ramazan için bütün hazırlıkları yaptım. Bu ay sıcak olacak ama kolaylıkla oruç tutacağımı düşünüyorum." dedi.

Kosovalı bir genç ise "Her sene olduğu gibi bu sene de oruç tutacağım. Bu özel ay için bütün hazırlıkları yaptım. Bu sene sıcaktan dolayı oruç tutmak kolay olmayacak ama imanın verdiği güçle bu ay da oruç tutacağız." şeklinde konuştu.. CİHAN

Yorumlar