Kosova Meclisi'nde ilk oturum gergin geçti

Kosova'da 10 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından meclis 5. dönemin ilk oturumunu yaptı. Seçimlerden birinci çıkan Başbakan Haşim Thaçi'nin Kosova Demokratik Partisi, diğer tüm partilerin aleyhine dönmesiyle meclis başkanlığı koltuğunu...

Google Haberlere Abone ol
Kosova Meclisi'nde ilk oturum gergin geçti

Kosova'da 10 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından meclis 5. dönemin ilk oturumunu yaptı. Seçimlerden birinci çıkan Başbakan Haşim Thaçi'nin Kosova Demokratik Partisi, diğer tüm partilerin aleyhine dönmesiyle meclis başkanlığı koltuğunu kaybetti.

Seçimden ikinci çıkan Kosova Demokrat Birliği (KDB) ile Kosova'nın Geleceği Birliği (KGB) ve ilk defa seçime giren Nisma (Girişim) Partisi tarafından aday gösterilen İsa Mustafa meclis başkanı seçildi. Kosova Demokratik Türk Partisi'nin iki milletvekilli de İsa Mustafa için oy verdi.

Oylamada yapılmadan önce Haşim Thaçi'nin liderliğine Kosova Demokratik Partisi milletvekilleri ise genel kurul salonundan ayrıldı.

İlk oturumu yabancı diplomatlar da izledi. Meclisin ikinci oturumunda KGB Başkanı Ramuş Haradinay'ın kurması muhtemel hükümet için güvenoylaması yapılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar