Koreli aile minibüsle dünya turu yaptı

Güney Kore'nin Ulsan şehrinden yola çıkan 5 kişilik Choi ailesi, 384 günde 24 ülkeyi minibüsle gezdi. Aile, yarın memleketlerine dönüyor. 5 kişilik aile, Kore’nin Ulsan şehrinden Portekiz'e kadar uzanan bir yolculuk yaptı. Baba Choi Dong-İk...

Google Haberlere Abone ol
Koreli aile minibüsle dünya turu yaptı

Güney Kore'nin Ulsan şehrinden yola çıkan 5 kişilik Choi ailesi, 384 günde 24 ülkeyi minibüsle gezdi. Aile, yarın memleketlerine dönüyor. 5 kişilik aile, Kore’nin Ulsan şehrinden Portekiz'e kadar uzanan bir yolculuk yaptı.

Baba Choi Dong-İk (50 ), anne Park Mi-jin (46 ), kızları Da-yun (19 ), iki oğulları Jin-Yong (17 yaş) ve Jin-u’dan oluşan aileyi 384 günde, 24 ülkeyi gezdi.

Choi ailesi ülkenin güneydoğusundaki Ulsan şehrinden önce Rusya’ya feribotla geçerek Finlandiya’ya kadar uzun bir yolculuk yaptı. Her gün sadece 200 kilometre yol katettikleri araç, aynı zamanda Koreli aileye otel görevini yaptı.

Finlandiya'nın ardından İsveç, Danimarka, Almanya, Fransa, İspanyayı geride bırakan Koreli aile, daha sonra seyahatlerinin birinci kısımının son durağı Avrasya'nın en batı ucunda yer alan Portekiz’deki Roca Burnu’na ulaştı.

Seyahatin ikinci kısmınında aile İstanbul, Orta Asya, Moğolistan, Çin ve son olarak yine Rusya’nın Uzak Doğu'suna feribotla döndü.

Yolculuğu anlatan baba Choi, Sibirya’nın muazzam tabiatı, Avrupa’nın tarih dolu şehirleri, Orta Doğu'nun egzotik din ve medeniyeti, Orta Asya'nın uçsuz bucaksız çöllerine hayran olduklarını dile getirdi. Koreli aile seyahatleri sırasında ziyaret ettikleri ülkelerde yaşadıkları macera ve izlenimlerini özel yaptıkları bloglarında (www.peppe.net) anlattılar.

Mesela, en ucuz benzinin İtalya’da en pahalısını ise Türkiye’de olduğunu, Fransa’dayken pasaport ve paraları çalındığını, lakin bu sorunu etraftakilerin yardımı ve ailenin kırılmaz iradesiyle aştıkları yazıyor bloglarında. İstanbul’un muhteşem Sultan Ahmet Cami’si yakınlığında gecelemek için minibüslerini park edip sabah erkenden ‘masalsı’ diye nitelendirdikleri ezanla uyandıkları da unutulmaz hatıralardan birisi.

Bu yolculuğa 3 yıl hazırlık yaptıklarını söyleyen Choi, her türlü zorluklara rağmen seyahatin ailesi için hayatları boyunca unutulmaz hatıralarla dolu olduğunu kaydetti. En çok üzüldükleri nokta ise ülkelerine Kuzey Kore’den geçen yol değil de Rusya’dan feribotla gitmeye mecbur kalmaları olmuş.

Koreli aile yarın memleketleri olan Güney Kore’nin Ulsan şehrine dönüyor. CİHAN

Yorumlar