Köpek Balığının Saldırısında Kolunu Kaybeden Kadın Hayata Tutundu

13 yaşında bir köpek balığının saldırısına uğrayarak tek kolunu kaybeden ama her şeye inat sörfte ustalaşan Bethany Hamilton, şu an 6 aylık hamile.

Google Haberlere Abone ol
Köpek Balığının Saldırısında Kolunu Kaybeden Kadın Hayata Tutundu

Bethany Hamilton, henüz 13 yaşındayken Hawai'deki Kauai adasında ilk sörf denemelerini yapıyordu. Tam da dalgaların ritmine ayak uydurmaya çalışırken, suyun derinliklerinden gelen köpek balığı kolunu yakaladı. Denizden tek kolu olmaksızın çıkarılan genç kız vücudundaki kanın yüzde 60'ını da kaybetmişti. Hayata da sörf tahtasına da tutunan genç kız, kazadan 4 sene sonra uluslararası yarışmalara katılmaya dahi başladı.

'ANNELİĞİ DE BAŞARACAĞIM'

Şu anda 6 maaş gebe bulunan sörfçü, verdiği röportajda 'Bir kolumu unuttum bile. Tek kolla anneliği düşündüm elbet, bu benim için yeni bir saha okuma. Ama bunu da başaracağımı ve bebeğimle ilgilenmek için kendi yöntemlerimi geliştireceğimi biliyorum' dedi. Hamilton'un kendisi benzeri sörfçü bulunan kocası Adam Dirks de karısının becerisine hayran olduğunu söylerken, Hamilton, 'Hamileliğim boyunca da yapabildiğim kadar sörfe devam edeceğim' diye konuştu.




Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar