Kongo’da tren raydan çıktı: 63 ölü, 80 yaralı

Demokratik Kongo’nun Katanga eyaletinde, viraja çok hızlı giren bir trenin raylardan çıkması sonucu en az 63 kişinin öldüğü, 80 yolcunun ise ağır yaralandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kongo’da tren raydan çıktı: 63 ölü, 80 yaralı

Demokratik Kongo’nun Katanga eyaletinde, viraja çok hızlı giren bir trenin raylardan çıkması sonucu en az 63 kişinin öldüğü, 80 yolcunun ise ağır yaralandığı bildirildi. Feci kazada yaklaşık 50 kişinin ise trenin savrulan vagonlarında mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Yetkililer, 19 vagonlu trenin güney eyaleti Katanga’ya bağlı Kamina kasabasından elmas madenleriyle bilinen Mwene-Ditu'ya hareket ederken kaza yaptığını bildirdi.

Katanga İçişleri Bakanı Dikanga Kazadi ise yaptığı açıklamada, “Tren çok hızlı gidiyordu. Makinist viraja gelince aniden fren yaptı ve kazaya neden oldu.” diye konuştu.

Öte yandan yerli insan hakları aktivisti Timothee Mbuya ölü sayısının daha fazla olduğunu, 100'den fazla cesedin morglarda yer olmadığı için gömüldüğünü söyledi. Diğer tanıkların ifadelerine göre ise iki tren motorunun ve iki vagonun ters döndüğü ve onlarca cesedin etrafa saçıldığı belirtildi.

Bazı görgü tanıkları yüzlerce insanın vagonların içinde ve üstünde biletsiz olarak seyahat ettiklerini söyledi. Olay yerindeki gazeteciler ise, yolcuların sıkıştığını, vagonların kaldırılması için yüz tonluk vinçlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Demokratik Kongo’da iç savaştan dolayı yıllarca yatırımdan yoksun kalan demiryollarında sık sık kazalar meydana geliyor. 2007’deki büyük kazada 100’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Ölümcül kazanın ardından Güney Afrika lideri Jacob Zuma, Demokratik Kongo hükümetine taziye mesajı gönderdi.
CİHAN

Yorumlar