Kommersant: Rusya, Ukrayna’ya nokta atışı yapmayı planlıyor

Ukrayna’dan dün atılan bir havan topunun sınırı aşarak bir Rus vatandaşının ölümüne sebep olması üzerine Moskova’nın Ukrayna’ya nokta atışı yapmayı planladığı iddia edildi. Rus uzmanlar, Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı nokta...

Google Haberlere Abone ol
Kommersant: Rusya, Ukrayna’ya nokta atışı yapmayı planlıyor

Ukrayna’dan dün atılan bir havan topunun sınırı aşarak bir Rus vatandaşının ölümüne sebep olması üzerine Moskova’nın Ukrayna’ya nokta atışı yapmayı planladığı iddia edildi. Rus uzmanlar, Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı nokta atışını örnek veriyor.

Kommersant gazetesine konuşan Kremlin’e yakın bir kaynağın iddiasına göre, Moskova karşılık olarak Ukrayna topraklarına nokta atışı yapmayı planlıyor. Gazete kaynağı, “Rusya tarafı nereden atıldığını net biliyor. Sabrımızın bir sınırı var.” şeklinde konuştu.

Kaynağa göre, burada herhangi bir geniş çaplı operasyondan ziyade, Rus topraklarını hedef alan Ukrayna topraklarındaki yerlere nokta atışı yapılması söz konusu.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma savunma komisyonu Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç de aynı görüşü paylaşarak, “Rusya’nın nokta atışı yapması dışında bugün başka bir alternatifi yok. ” dedi.

RUSYA TÜRKİYE GİBİ NOKTA ATIŞI YAPACAK

Kommersant FM radyosuna konuşan Rusya Siyasi Sosyoloji Enstitüsü Başkanı Vyaçeslav Smirnov’a göre, Moskova bu durumda Türkiye gibi adım atacak. Türk ordusunun Suriye’ye karşı nokta atışları yaptığını hatırlatan Rus uzman, “Bu atışlar yaklaşık bir yıl önce Suriye topraklarından Türkiye’ye havan topları atılmasının ardından yapılmıştı. ” dedi.

CİHAN

Yorumlar