Köln'den Erdoğan'ın programına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’de 20 bin kişilik bir salonda konuşma yapacak olmasına Almanya’da gösterilen tepkiler sürüyor.Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs Cumartesi günü, AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar...

Google Haberlere Abone ol
Köln'den Erdoğan'ın programına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’de 20 bin kişilik bir salonda konuşma yapacak olmasına Almanya’da gösterilen tepkiler sürüyor.

Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs Cumartesi günü, AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) onuncu yıl kutlaması kapsamında Köln Lanxess-Arena’da bir konuşma yapması planlanıyor. Ancak Alman politikacıları ve medyanın bu konuşmaya tepkisi gittikçe artıyor.

Organizasyon hakkında “İstenmeyen Seçim Kampanyacısı” (Der unerwünschte Wahlkämpfer) başlığını kullanan Kölner Stadt Anzeiger (KSTA) gazetesi, “Türk Başbakanı Erdoğan’ın Köln Lanxess-Arena’da planlanan programına itirazlar artıyor.” diye yazdı.

KSTA, “Erdoğan’a karşı Köln’de büyük gösteri” başlıklı diğer haberinde ise, “Soma’daki kömür ocağı kazasının üzerinden iki hafta bile geçmeden, Erdoğan, Lanxess-Arena’da konuşmak istiyor. Bu da yoğun eleştirilerle karşılanıyor. Birçok insan Erdoğan’ın Köln’de seçim kampanyası yapmak istediği görüşünde.” ifadelerine yer verdi.

“ERDOĞAN’A BÜYÜK KARŞI GÖSTERİ”

Gazetenin verdiği bilgiye göre aynı gün Köln’de Erdoğan’a karşı büyük gösterilerin olacak ve karşı gösteri için şimdiden 2 binin üzerinde gösterici başvuru yaptı.

Erdoğan’a karşı olası en büyük gösteriyi ise “Biz Erdoğan’a Hayır diyoruz” parolasıyla Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) yapacak.

ROTERS: SOMA FACİASI DAHA ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?

Diğer yandan Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters ise Başbakan Erdoğan’ın tutumunu eleştirerek, “Sorumluluk sahibi bir politikacı olarak bence, onca ölü ile sonuçlanan dramatik kazanın aydınlatılması aşamasında, yurtdışında tamamen bir seçim programından daha önemli şeyler var.” dedi.

Hıristiyan Demokratik Birlik partili Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgan Bosbach ise,“Sayın Erdoğan’ın Türkiye’deki seçim kampasını Almanya’ya taşıması katlanılması zor bir durum. Onun aslında şu anda Türkiye’deki durumla ilgilenmesi gerekirdi.” diye konuştu.

Bu arada Kuzey Ren Vestfalya’nın etkili gazetesi WAZ gazetesi ise Başbakan Erdoğan’ın gezi programı hakkında “Erdoğan’ın Köln programına eleştiri” başlığını kullanarak tepkileri aktardı. CİHAN

Yorumlar