Köln’de toplanan gruplar Erdoğan’ı protesto etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln ziyareti tezahüratların yanı sıra protestolara da sahne oluyor. Erdoğan'ın aracının geçeceği yolu kapatan bazı gruplar, aleyhte sloganlar attı. Bu sırada bir protestocu göz altına alındı. AK Parti'ye...

Google Haberlere Abone ol
Köln’de toplanan gruplar Erdoğan’ı protesto etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln ziyareti tezahüratların yanı sıra protestolara da sahne oluyor. Erdoğan'ın aracının geçeceği yolu kapatan bazı gruplar, aleyhte sloganlar attı. Bu sırada bir protestocu göz altına alındı. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. yıl kutlamasına katılacak Erdoğan, bugün Köln Lanxess Arena’da konuşacak. Erdoğan’ın saat 18.15 itibariyle yapacağı konuşmaya saatler kala, bazı protestocu gruplar Köln’deki Ebertplatz Meydanı'nda toplandı. Gruplar sloganlar atarak protesto yürüyüşü yaptı. Sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan kalabalık saat 13.00 sularında Hansaring üzerinden Aachenerstrasse caddesine doğru yürümeye başladı.

"EKMEK ALMAYA GİDİYORUZ, CENAZEMİZ GELİYOR"

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) organize ettiği protesto gösterisine katılan gruplara, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) başta olmak üzere çok sayıda STK ve yerel siyasi partiler de destek verdi. Gösterilerde Soma'da yaşanan maden kazası ve Gezi olayları temalı sloganlar atılırken, "Ekmek Almaya Gidiyoruz, Cenazemiz Geliyor", "Ekmek Parası Kazanmaya Çalışıyoruz, Cenazemiz Geliyor", "Cenazeye Gidiyoruz, Yine Cenazemiz Geliyor" pankartları dikkat çekti.

KALABALIK SLOGAN ATILDI

Kalabalıklar ayrıca; “Gün Gelecek Devran Dönecek", "Tayyip Bize Hesap Verecek", "Vur Vur İnlesin, Hırsız Tayyip Dinlesin", "Faşizme Karşı Omuz Omuza, Tayyip’e Karşı Omuz Omuza", "Her Yer Soma Her Yer Direniş", "Tayyip İstifa","Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek", "Yaşasın Uluslararası Dayanışma", "Katil Devlet Hesap Verecek” şeklinde sloganlar attı.

‘UYAN DEDİK UYANMADIN, O ZAMAN UTAN TÜRKİYE’

Gösteride, “Uyan Dedik Uyanmadın, O Zaman Utan Türkiye", "Siyasi Görüşün Ne Olursa Olsun, Böyle Bir Günde Vicdanın Sızlamıyorsa Ne İnsanlıktan, Ne Ne Müslümanlıktan Bahsetme!", Çek O Kirli Ellerini Cumhurbaşkanlığından, Orası Yüce Makamların, Temiz Zatların Yeridir", "Biz AKP’siz Dine, CHP’siz Ataya, MHP’siz Vatana, HDP’siz Kürd’e Sahip Çıkarız, Çünkü Biz Halkız. Roboski’de Terörist, Gezi’de Çapulcu, Soma’da Kader” şeklinde pankartlar taşındı.

CİHAN

Yorumlar