KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Talat'a molotoflu saldırı

Aşırı sağcı Rum ELAM örgütü mensupları KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bu akşam Limasol'da katıldığı konferansa molotof ve gaz kullanarak saldırı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Talat'a molotoflu saldırı

Aşırı sağcı Rum ELAM örgütü mensupları KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bu akşam Limasol'da katıldığı konferansa molotof ve gaz kullanarak saldırı düzenledi. Talat'ın saldırıda herhangi bir yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Güney Kıbrıs'ta bir konferans için bulunan Mehmet Ali Talat, aşırı sağcı Rumlar tarafından saldırıya uğradı. Talat'ın çözüm sürecinden rahatsız olduğu ve ELAM örgütüne mensup olduğu iddia edilen grup tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi. Rum polisi Talat'a yönelik gerçekleştirilen saldırı karşısında harekete geçti ve olayları sakinleştirmeye çalıştığı gözlendi.

Rum Hükümeti konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Talat'a yapılan saldırıyı terörist bir eylem olarak nitelerken, polis güçlerinin yetersiz kaldığını ifade etti.

Talat’ın yanı sıra Amerikan Büyükelçisi John Koenig ve Avrupa Birliği temsilcilerinin de bulunduğu etkinlikte bir açıklama yapmak niyetiyle salona girmek isteyen grup bu isteklerine Rum Polis tarafından izin verilmeyince Yunan Bayrakları ile taşkınlık yapıp, sloganlar atarak, maytap fırlattıkları öğrenildi.

Saldırı karşısında Limasol Rum Belediyesi Kültür Merkezi’nin camlarının kırıldığı olayları görüntülemek isteyen Kıbrıslı Türk muhabiri de saldırıya uğradı.

ELAM örgütü konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, eylemi 'sembolik' olarak niteledi. ELAM örgütü, "Demokratik yollardan Talat hakkında görüşlerimizi açıklamak istedik. Talat'ın silahlı adamları ile karşı karşıya kaldık. Özgür bölgelerde silahlı Türkler'in gezmesi kabul edilemez."açıklamalarında bulundu.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Büyük paniğe neden olan olayla ilgili üç kişinin Rum polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenilirken, binanın dışındaki olayların ise bir süre daha devam ettiği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar